Noi descoperiri cu privire la depistarea și tratarea cancerului

Spread the love
Sursă foto: http://edition.cnn.com
Sursă foto: http://edition.cnn.com

 

Potrivit ultimelor studii, cercetătorii de la Universitatea din Kyoto au reușit să stabilească un model eficient, puternic și convenabil pentru a analiza dezvoltarea cancerului. Tehnica se numește “chicken egg tumor model”, în care celulele cancerigene ovariene sunt transplantate pe partea superioară a membranei care înconjoară un embrion, timp de 10 zile. Rezultatele au arătat că o tumoare ovariană se formează pe partea superioară a membranei în termen de trei zile de la transplant.

Cercetătorii au obținut rezultate similare atunci când au folosit probe de tumori ovariene luate direct de la pacienți, arătând că modelul oului de găină oferă un sistem convenabil pentru replicarea cancerului uman. Această concluzie este susținută de caracterizarea detaliată a tumorii, demonstrând că posedă toate caracteristicile majore ale cancerului.

„Am fost surprinși să observăm că tumoarea s-a dezvoltat în trei zile. Este minunat că putem începe să folosim acest model pentru testarea medicamentelor anti-cancer, adaptate nevoilor fiecărui pacient”, a susținut dr. Tamanoi de la  Universitatea din Kyoto.

Echipa de cercetători a dezvoltat, de asemenea, un nou tip de nanoparticule biodegradabile, numite PMO biodegradabile, cu o dimensiune de numai 200 nanometri. Nanoparticulele au fost încărcate cu doxorubicină anti-cancer și au fost testate pe tumori ovariene umane implantate în oul de găină. S-a constatat că PMO biodegradabil, care transportă doxorubicină, a eliminat rapid tumorile ovariene, fără a afecta alte organe din embrion.

 

Sursă: https://www.news-medical.net/news/20180604/Researchers-establish-versatile-powerful-model-to-analyze-human-cancer.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *