Cercetătorii mexicani au creat o băutură eficientă împotriva diabetului

Spread the love
Sursă foto: https://deliciouslyorganic.net

În cadrul unui experiment, cercetătorii mexicani au creat o băutură pe bază de Vicia faba, o plantă leguminoasă cunoscută sub denumirea populară de bob. Aceștia au descoperit că băutura este eficientă împotrivă colesterolului,  trigliceridelor și glucozei.  

Oamenii de știință au testat efectele acestei băuturi, care are o consistență similară laptelui, într-un studiu pe șoareci supuși unui regim alimentar bogat în calorii și colesterol. Rezultatele au arătat că în urma consumului băuturii pe bază de bob, a scăzut nivelului de colesterol, glucoză și lipoproteine la șoarecii de laborator.

“A fost un experiment simplu, care a durat doar șapte zile. Chiar dacă timpul a fost scurt, s-a observat o reducere a nivelurilor de colesterol, trigliceride și glucoză, ceea ce ilustrează efectul benefic pe care îl are această proteină hidrolizată de faba”, a afirmat dr. Muńoz.

Concentrația de glucoză, trigliceride și colesterol la șoareci s-a redus cu aproximativ 47%. Diabetul este prima cauză de mortalitate în Mexic, potrivit unui sondaj recent realizat de Ministerul Sănătății.

Pentru a elabora băutura, se selecționează boabele de faba care sunt măcinate pentru a rezultă o făină, din care este eliminată grăsimea pentru a realiza acest lichid având un ph ajustat (gradul de aciditate). În partea finală a procesului se adaugă sucraloza ca îndulcitor, pentru ca băutura să aibă un nivel caloric cât mai scăzut. Băutura rezultată are un aspect similar laptelui și se recomandă să fie băută rece.

Sursă: https://thesunpost.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *