A fost dezvoltat un tratament eficient pentru schizofrenie

Spread the love
Sursă foto: https://www.ndtv.com

Schizofrenia reprezintă o boală psihică cronică care afectează mai mult de trei milioane de americani. Medicamentele antipsihotice pot controla simptomele psihotice ale acestei afecțiuni, inclusiv halucinațiile și iluziile, care sunt semne distinctive ale bolii. Cu toate acestea, nu există tratamente eficiente care să  impiedice pierderea funcției normale. Simptomele cele mai grave ale schizofreniei includ încapacitatea de a simți plăcerea, lipsa motivației și dificultatea comunicării non-verbale. Aceste simptome pot afecta serios calitatea vieții pacienților.

În cadrul unui studiu, cercetătorii de la Centrul Medical Beth Israel Deaconess (BIDMC) au folosit date imagistice pentru a determina cauza anatomică a simptomelor grave ale schizofreniei, apoi au aplicat formule de stimularea creierului pentru a le ameliora. Cercetătorii au descoperit că aceste simptome rezultă dintr-o defalcare existentă între rețeaua dintre cortexul prefrontal al creierului și cerebel. Mai mult, echipa a demonstrat că un nou tip de stimulare neinvazivă a creierului a restabilit această funcție esențială a rețelei.

Dr. Brady și colegii săi au examinat scanarea funcțională a imaginii prin rezonanță magnetică (fMRI) la 44 de pacienți cu schizofrenie. Analiza a arătat că o defalcare a conectivității neuronale dintre cortexul prefrontal și cerebelos a fost legată de simptome mai severe.

Analizarea scanărilor creierului și evaluarea clinică au evidențiat faptul că pacienții cu schizofrenie care prezintă conectivitate crescută între cortexul prefrontal al creierului și cerebel după stimulare au prezentat o reducere a gravității simptomelor.

Sursă: https://www.sciencedaily.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *