Un compus din semințe de in, benefic în tratarea pacienților care suferă de sepsis

Sepsisul reprezintă o afecțiune inflamatorie sistemică care pune viața în pericol și care se dezvoltă ca răspuns la o infecție. Una dintre complicațiile sale majore este disfuncția cardiovasculară.
În cadrul unui studiu publicat în Jurnalul de Cardiologie Moleculară și Celulară, oamenii de știință de la Temple University au descoperit că un nou compus sintetic derivat din semințe de în, cu proprietățile sale antioxidante, ar putea inversa procesul de deteriorare și ar putea îmbunătăți funcția inimii la pacienții cu sepsis.
Inflamația este o problemă importantă în septicemie. Complicațiile cardiovasculare cresc riscul de desces la persoanele care suferă de sepsis cu 80-90%, motiv pentru care disfuncția cardiacă septică ar putea crește stresul oxidativ, care afectează ADN-ul și proteinele mitocondriale.
Dr. Drosatos și colegii săi au analizat efectele unui compus cunoscut sub numele de LGM2605, o versiune sintetică a SDG (antioxidant găsit în semințe de în). LGM2605 a fost dezvoltat de dr. Melpo Christofidou-Solomidou de la Universitatea din Pennsylvania. Cercetătorii au administrat LGM2605 la șoarecii care sufereau de această afecțiune și apoi au analizat țesuturile cardiace pentru diferite modificări. Tratamentul cu LGM2605 la șase ore după debutul sepsisului a redus semnificativ acumularea ROS în celulele inimii și a facilitat producția de energie. Mai mult, cercetătorii au descoperit că administrarea zilnică a LGM2605, în combinație cu un antibiotic, a condus la o reducere a deceselor.
Oamenii de știință sunt de părere că stimularea producției de energie a inimii este esențială în cazul pacienților care se confruntă cu această afecțiune.
Sursă: https://www.news-medical.net