Expunerea la pesticide și riscul de boli cardiovasculare la copii

Spread the love
Sursă foto: https://www.migrantclinician.org

Într-un studiu publicat în revista on-line Environmental Research, cercetătorii de la Universitatea din California au descoperit o presiune crescută a tensiunii arteriale la copii, asociată cu o perioadă de pulverizare intensificată a pesticidelor în jurul recoltei de flori. Acest studiu a implicat băieți și fețe care locuiesc în apropierea culturilor de flori din Ecuador. Producția de trandafiri se bazează pe utilizarea insecticidelor, fungicidelor și a altor măsuri de combatere a dăunătorilor, dar se știe puțin despre efectele lor asupra sănătății umane.

Aceste constatări sunt demne de remarcat, deoarece acesta este primul studiu care a descris că expunerea la pesticide poate crește presiunea sângelui în rândul copiilor. Cercetătorii au evaluat 313 de băieți și fete, cu vârste cuprinse între 4 și 9 ani, care locuiau în zonele unde se cultivau flori. Analizele fac parte dintr-un studiu pe termen lung al poluanților de mediu și al dezvoltării copilului în Ecuador.  

“Am observat că mulți copii care au fost examinați au prezentat o tensiune sistolică și diastolică mai mare, comparativ cu un alt grup de copii care nu au fost expuși pesdicidelor. Cercetările privind efectele pesticidelor asupra sistemului cardiovascular sunt limitate, însă dr. Suarez a spus că există unele dovezi că insecticidele, cum ar fi organofosfaţii, pot crește tensiunea arterială. Organofosfaţii și alte câteva clase de insecticide și fungicide sunt utilizate în mod obișnuit pentru a trata florile dăunătoare înainte de export.

Sursă: https://www.news-medical.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *