Care este legătura dintre obezitate și inflamația colonului?

Spread the love
Sursă foto: https://www.oncology-central.com
Sursă foto: https://www.oncology-central.com

 

În urma unei cercetări, oamenii de știință de la Universitatea din Massachusetts Amherst, au identificat un nou mecanism molecular care explică legătura dintre obezitate și riscul crescut de inflamație a colonului, un factor major de risc în cancerul colorectal.

Echipa de cercetare a descoperit că inhibarea unei enzime (hidrolază epoxidică solubilă), poate elimina riscul crescut de obezitate indusă de inflamația colonului.

34,9% dintre adulții din Statele Unite ale Americii sunt obezi, iar persoanele obeze au un risc ridicat de a dezvolta cancer colorectal.

În cadrul studiului, cercetătorii au folosit o metodă bazată pe cromatografie în lichid de tandem (LC-MS / MS) pentru a analiza profilurile lipidelor de semnalizare din colonul grupurilor de șoarecilor cu o greutate normală și obezi. Acest lucru le-a permis să identifice noi lipide bioactive degradate în țesuturile de colon ale șoarecilor obezi. Totodată, s-a observat că blocarea enzimei impiedică înflamarea colonului la șoareci.

Pentru a explora în continuare, medicii au efectuat un alt studiu, atât pe șoarecii cu o greutate normală, cât și obezi, care au experimentat o inflamație indusă a colonului. Ei au folosit analize moleculare pentru a urma o cale de semnal numită Wnt (o metodă de transmitere a impulsurilor), deoarece aproximativ 90% din cancerele colorectale au mutații activatoare în calea Wnt. Ei au descoperit că obezitatea crește activarea semnalului Wnt în colon.

 

Sursă: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/04/180430160421.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *