Testul de piele care poate detecta prezența unor agenți infecțioși

Spread the love
Sursă foto: http://www.allcurepharma.in

Prionii reprezintă agenți infecțioși care pot afecta atât oamenii, cât și animalele. Particulele proteice infecțioase sunt adesea nedetectate, deoarece distrug țesutul cerebral, provocând pierderi de memorie. Detectarea prezenței prionilor în organism s-a dovedit a fi dificilă, însă, o nouă cercetare sugerează că probele de piele dețin semne precoce ale bolii.

“În prezent, un diagnostic corect depinde de examinarea țesutului cerebral bolnav, obținut prin biopsie”, a spus dr. Wenquan Zou din cadrul Universității Case Western Reserve.

Într-un studiu revoluționar, dr. Zou și echipa sa au folosit cu succes două metode pentru a detecta prionii în probele de piele colectate de la rozătoare. Studiul oferă prima dovadă cu privire la faptul că probele de piele ar putea fi folosite pentru detectarea bolii prionice înainte de apariția simptomelor.

Cercetătorii au detectat cu succes prionii în probele de piele ale rozătoarelor, mai devreme de două săptămâni după infectare. Prionii au fost detectați în probele de piele, înainte de a prezența oricăror simptome. Cercetătorii au ajuns la concluzia că prionii din piele ar putea servi că un indicator de diagnostic al bolii prionice.

Oamenii de știință au utilizat două metode de detectare: RT-QuIC (conversie indusă în timp real) și sPMCA (amplificare ciclică în serie a proteinelor). Ambele tehnici au reușit să amplifice în mod eficient cele mai mici semne de proteine ​​prionice găsite în țesuturile animalelor infectate. 

„Din moment ce pielea este atât de ușor de analizat, utilizarea biopsiei nu mai este necesară”, a afirmat dr. Zou  Kong.

Sursă: https://www.sciencedaily.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *