Efectele benefice ale sucului de prune asupra constipației

Spread the love
Sursă foto: https://lakewashingtonwellness.com

Constipația reprezintă o condiție medicală comună care poate afecta persoanele de orice vârstă. Potrivit Institutului Național de Diabet, Boli Digestive și Rinichi, aproximativ 16% din adulții din Statele Unite al Americii se confruntă cu  simptome de constipație.

Oamenii de știință au descoperit că sucul de prune poate fi un remediu extrem de eficient pentru constipație, fiind printre cele mai populare tratamente alternative. O revizuire a unui studiu din 2014 sugerează că anumite sucuri de fructe, cum ar fi cele de mere, pere și prune sunt, în general benefice pentru constipație, în special la copiii mici.

Cercetătorii au remarcat că fructele conțin cantități semnificative de sorbitol, care este un alcool din zahăr. Sucul de prune conține 6,1 grame (g) de sorbitol pe 100 g de suc, fapt care poate explica efectele sale laxative. Cercetările sugerează că sorbitolul este un laxativ eficient care este sigur de utilizat, chiar și pentru persoanele în vârstă.

Prunele întregi conțin mai mult decât dublul cantității de sorbitol regăsit în sucul de prune (14,7 g sorbitol per 100 g). Aceste fructe sunt, de asemenea, bogate în fibre, care ajută la digestie. 

Pe lângă faptul că reduce simptomele constipației, consumul de prune poate ajuta la prevenirea apariției cancerului de colon. Compușii din prune pot acționa, de asemenea, ca agenți antibacterieni în tractul gastrointestinal și urinar.

Sursă: https://www.medicalnewstoday.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *