Consumul de afine poate îmbunătăți semnificativ sănătatea cardiovasculară

Spread the love
Sursă foto: https://www.bodyandsoul.com.au

În cadrul unui studiu, s-a constatat că afinele pot îmbunătăți semnificativ sănătatea cardiovasculară. Cercetătorii au descoperit că efectele pozitive pe care le pot avea afinele asupra tensiunii arteriale sunt comparabile cu cele ale medicamentelor pentru hipertensiune.

Hipertensiunea afectează aproximativ 1 din 3 adulți din Statele Unite. Afecțiunea pune o presiune asupra sistemului cardiovascular, care, pe termen lung, poate contribui la apariția insuficienței cardiace, accidentului vascular cerebral și insuficienței renale.

Concentrându-se pe efectele benefice ale consumului de afine, oamenii de știință au descoperit că antocianinele, produsele fitochimice (care dau culoarea afinelor) mediază efectele benefice pe care acest fruct le are asupra sistemului cardiovascular.

Dr. Rodriguez-Mateos și colegii ei au recrutat 40 de subiecți pe care i-au împărțit aleatoriu în două grupuri. Primul grup a primit zilnic o băutură care conținea 200 de grame de afine, iar cel de-al doilea grup a primit o altfel de băutură. Pentru a examina efectul afinelor, cercetătorii au luat tensiunea arterială a participanților și au măsurat dilatarea mediată de flux (FMD) a arterelor lor brahiale.

S-a constatat că după doar o lună, tensiunea arterială a participanților din primul grup a scăzut, în medie, cu 5 milimetri de mercur (mm Hg), spre deosebire de cei din grupul de control.

Sursă: https://www.medicalnewstoday.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *