Cât sunt gravidele predispuse riscului de atac de cord

Spread the love
Sursă foto: https://news.heart.org
Sursă foto: https://news.heart.org

 

Potrivit unui nou studiu, femeile însărcinate din America devin din ce în ce mai predispuse riscului de a avea un atac de cord în timpul sarcinii, al nașterii sau în timpul celor două luni de la naștere. Cercetătorii de la Clinica Mayo Proceedings sugerează că tendința în rândul multor femei de a avea copii mai târziu în viață, le poate supune riscului de atac de cord.

„Analiza noastră scoate în evidență factorii de risc care pot duce la atac de cord”, spune dr. Sripal Bangalore de la Clinica Mayo Proceedings.

Ca parte a studiului, cercetătorii au examinat 49.829.753 de nașteri înregistrate în spitalele din Statele Unite ale Americii și au constatat că 1.106 atacuri de cord au avut loc în timpul travaliului și al nașterii. Alte 922 de femei au fost spitalizate pentru infarct miocardic înainte de naștere, iar 2.390 de atacuri de cord au apărut în perioada de recuperare de după naștere.

Descoperirile cercetătorilor subliniază importanța pe care femeile gravide ar trebui să o acorde factorilor care pot declanșa un atac de cord. Medicii ar trebui să elaboreze un plan, prin care să monitorizeze și să controleze factorii de risc din timpul sarcinii.

 

Sursă: https://www.news-medical.net/news/20180718/Heart-attack-risk-continues-to-increase-among-pregnant-women-study-finds.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *