Compușii regăsiți în turmeric, mere și struguri pot trata cancerul de prostată

Spread the love
Sursă foto: http://whatdoctorsknow.com

Conform unui studiu realizat de cercetătorii din Statele Unite ale Americii, turmericul, merele și strugurii ar putea preveni și trata cancerul de prostată. În cadrul experimentelor de laborator, aceștia au identificat în turmeric, mere și struguri mai mulți compuși naturali care au potențialul de a reduce dimensiunile tumorilor. Aceste substanțe par să aibă cele mai puternice efecte atunci când sunt asociate.

Cancerul de prostată este al doilea cel mai frecvent tip de cancer, după cel de piele, care afectează bărbații din întreaga lume. Societatea Americană de Cancer estimează că numai în acest an vor fi diagnosticate 161.360 de noi cazuri de cancer de prostată.

În cadrul acestui studiu, dr. Tiziani și colegii săi au utilizat o nouă metodă de screening cu ajutorul căreia au fost testate 142 de substanțe naturale în vederea identificării celor mai eficiente în stoparea dezvoltării celulelor care alcătuiesc tumorile de prostată. În urma analizelor, echipa a identificat trei compuși care s-au dovedit cei mai eficienți pentru stoparea dezvoltării celulelor tumorale din cancerul de prostată: curcumina, care se regăsește în turmeric, acidul ursolic, prezent în coaja de măr, și resveratrolul, găsit în strugurii roșii și în fructele de pădure.

Rezultatele au demonstrat că în cazul asocierii dintre acidul ursolic și curcumină sau resveratrol, compușii naturali au împiedicat absorbția glutaminei de către celulele canceroase, prevenind dezvoltarea tumorilor la șoareci.

Sursă: https://www.medicalnewstoday.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *