Care este cea mai potrivită dietă pentru persoanele în vârstă?

Spread the love
Sursă foto: http://www.howloseweight.co

Cercetătorii de la Universitatea Wake Forest din Winston au demonstat că o dietă bogată în proteine şi cu un conținut scăzut de calorii poate ajuta persoanele în varstă care suferă de obezitate să piardă în greutate, menținând în același timp masa musculară și îmbunătățind densitatea osoasă. Atunci când încearcă să scadă în greutate, persoanele vârstnice pierd deseori densitatea osoasă și masa musculară. Această pierdere poate duce la probleme de mobilitate.

În cadrul studiului efectuat timp de 6 luni, cercetătorii au selectat aleatoriu 96 de adulți cu vârsta de peste 65 de ani și i-au împărțit în două grupuri. Pentru cei din primul grup, aceștia au elaborat un plan nutrițional cu un conținut scăzut de calorii, dar bogat în proteine. Pentru cel de-al doilea grup, cercetătorii au dezvoltat un plan de întreținere a greutătii care a inclus 0,8 g de proteine ​​pe kg de greutate corporală.

Cei din grupul cu dietă bogată în proteine au prezentat cea mai mare pierdere în greutate, menținându-și nivelul de masă musculară. Mai mult, cercetătorii au descoperit că participanții și-au îmbunătățit densitatea osoasă, spre deosebire de vârstnicii din cel de-al doilea grup.  

Consumul de alimente bogate în nutrienți este esențial pentru persoanele în vârstă. Alimentele benefice includ fructe, legume, cereale integrale, carne slabă, fructe de mare, ouă, leguminoase și lactate cu un conținut scăzut de grăsimi. 

Sursă: https://www.medicalnewstoday.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *