Află care este potențialul terapiei combinate!

Spread the love
Sursă foto: http://estonianworld.com
Sursă foto: http://estonianworld.com

 

Potrivit actualelor studii, bacteriile, în special tulpinile gram-negative, devin din ce în ce mai rezistente la antibioticele curente. Confruntându-se cu aceste probleme, cercetătorii au început să studieze potențialul terapiei combinate, în care două sau mai multe medicamente sunt utilizate împreună pentru a mări sau a restabili eficacitatea medicamentelor împotriva unui agent patogen bacterian rezistent. Acum, noile cercetări indică faptul că o astfel de combinație poate funcționa chiar și atunci când bacteriile devin rezistente la colistină, care este considerată agent de tratament de ultimă instanță.

„Dovezile recente indică potențialul de răspândire rapidă la nivel mondial a rezistenței la colistină. Pentru un pacient infectat, dacă patogenul bacterian gram-negativ cu rezistență multiplă este rezistent la colistină, atunci există o mare problemă”, a afirmat dr. James Kirby, director al Laboratorului Clinic de Microbiologie la BIDMC.

În cadrul studiilor, dr. Kirby și colegii săi au analizat 19 antibiotice diferite. Echipa a descoperit câteva combinații sinergice și infecții cu agenți patogeni rezistenți, care ar putea fi tratați cu terapia combinată. De asemenea, colistinul a prezentat un grad ridicat de sinergie cu linezolidul, acidul fusidic și clindamicina, care sunt antibiotice inhibitoare a sintezei proteinelor ce, în mod individual, nu luptă împotriva bacteriilor Gram-negative.

„A fost remarcabil să observăm două medicamente care luptă împreună împotriva acestor bacterii, inhibându-le”, a afirmat dr. Brennan-Krohn.

Acest studiu oferă acum o bază științifică pentru aceste alegeri și o direcție pentru investigațiile viitoare. Terapia combinată permite medicilor să folosească doze mai eficiente de colistină și alte medicamente.

 

Sursă: https://www.news-medical.net/news/20180813/Study-may-help-increase-effectiveness-of-antibiotics-against-drug-resistant-bacteria.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *