A fost descoperit un test care poate indica dacă o persoană este predispusă să dezvolte cancer renal

Spread the love
Sursă foto: https://www.mycanceriq.ca
Sursă foto: https://www.mycanceriq.ca

 

În urma unor cercetări ample, oamenii de știință au descoperit că un indicator din sânge ar putea ajuta la prezicerea riscului de cancer renal. Ei au descoperit că nivelurile de măsurare a unei molecule de proteine în sânge, denumită KIM-1, ar putea indica dacă o persoană este predispusă să dezvolte cancer renal în următorii 5 ani. Cu cât este mai mare concentrația KIM-1, cu atât este mai mare riscul de apariție a cancerului de rinichi. De asemenea, la persoanele care suferă de cancer renal, nivelurile KIM-1 s-au dovedit a fi legate de apariția tumorilor canceroase.

Cancerul renal este o afecțiune de natură malignă cu localizare în parenchimul renal, caracterizată prin proliferare celulară anarhică, scăpată de sub controlul mecanismelor reglatoare, care are drept rezultat producerea unor formațiuni tumorale unice sau multiple, ce se pot extinde în structurile din jur. Majoritatea tumorilor renale apar la început în tubulii renali, pentru ca ulterior să se dezvolte și să infiltreze viscerul în întregime.

Oamenii de știință consideră că testarea nivelurilor de sânge KIM-1 ar putea fi folosită împreună cu imagistica, pentru a confirma suspiciunile legate de apariția cancerului. Diagnosticarea bolii mai devreme are potențialul de a stimula supraviețuirea, dar majoritatea tumorilor în stadiu incipient nu prezintă simptome.

Există o nevoie imensă de a diagnostica acest tip de cancer, mai ales când tratamentul este mai puțin susceptibil de a avea succes, iar această cercetare promițătoare este un progres spre atingerea acestui obiectiv. Această activitate este încă în stadii incipiente, fiind necesare studii prospective ale populațiilor mai mari, înainte ca această abordare să poată fi adoptată pe scară largă.

“Acum este esențial să înțelegem mai multe despre modul în care KIM-1 ar putea fi incorporat în tratamentul pacienților”, a afirmat dr. Rupal Bhatt de la Harvard Medical School.

 

Sursă: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/08/180813113456.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *