Ceaiul verde poate ajuta pacienții cu ateroscleroză

Spread the love
Sursă foto: http://www.healthywomen.org
Sursă foto: http://www.healthywomen.org

 

Potrivit unui nou studiu, o moleculă regăsită în ceaiul verde ar putea ajuta la protejarea organismului împotriva aterosclerozei, o cauza comună a atacurilor de cord și accidentului vascular cerebral. Cercetătorii au descoperit că un anumit compus din ceaiul verde poate avea o serie de beneficii pentru sănătate.

Pe măsură ce vasele de sânge se înfundă, anumite regiuni ale corpului primesc mai puțin din sângele bogat în oxigen. Deoarece ateroscleroza se dezvoltă încet, există puține simptome. În funcție de locul arterelor afectate, ateroscleroza ar putea conduce la o mulțime de probleme, cum ar fi boala arterei coronare (reducere a fluxului sanguin către mușchii inimii) și accident vascular cerebral, caracterizat prin scăderea fluxului de sânge într-o parte a creierului.

În urma cercetărilor s-a descoperit că o substanță chimică regăsită în ceaiul verde – epigallocatechin-3-galatul (EGCG) ajută la prevenirea și tratarea acestei afecțiuni. În ateroscleroză, proteina apoA-1 se lipește de plăci, făcându-le mai mari și restricționând curgerea sângelui. Sudiile au arătat că EGCG descompune apoA-1 în prezența heparinei, un anticoagulant natural. Combinația de molecule a transformat apoA-1 în molecule mai mici și mai solubile care sunt mai puțin susceptibile de a restrânge fluxul sanguin.

 

Sursă: https://www.medicalnewstoday.com/articles/322006.php

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *