DIETA BOLNAVILOR DE POLIARTRITĂ REUMATOIDĂ

Spread the love
Sursă foto: https://mysunrisecenter.com
Sursă foto: https://mysunrisecenter.com

Pentru aceşti bolnavi, dimineţile sunt cele mai grele. Rigitatea matinală specifică bolii, durerile articulare sunt cele care pot scădea semnificativ calitatea vieţii pacientului.

Dincolo de tratamentul prescris de medic, dieta poate ajuta organismul să lupte cu acestă boală şi ce masă este mai importantă în dinamica zilei decât micul dejun?

·  iaurtul grecesc la care se adaugă bucățele de fruct. Iaurtul oferă proteine și culturi de bacterii bune pentru organism. Adăugați bucățele proaspete de măr verde și fructe de pădure. Aceste fructe conțin antioxidanți naturali antiinflamatori și un tip de fibră numită pectină. Digerată, pectina se transformă în acizi grași antiinflamatori.

·  Omleta cu somon. Mănâncați de două ori pe săptămână pește. Sunt o sursă bogată de acizi Omega 3 și vă ajută să controlați mai ușor inflamația articulațiilor. În plus, acești acizii grași îmbunătățesc activitatea cardiovasculară. Cele mai bune alimente care conțin Omega 3 sunt peștele (somon, sardine, ton), ouăle, nucile, alunele, semințele de in, brocoli, brânza din lapte de vacă, carnea de vită.

·  Avocado. Conține grăsimi monosaturate, sănătoase pentru sistemul cardiovascular . Mulți bolnavi de artrită reumatoidă prezintă un risc crescut de boli cardiovasculare. Avocado scade colesterolul, reglează tensiunea arterială, fluidizează sângele și împiedică astfel formarea cheagurilor de sânge.

·  Unt de migdale cu legume proaspete. Migdalele sunt o importantă sursă de proteine și conțin grăsimi monosaturate.

Unele studii indică dieta mediteraneană ca fiind cea mai recomandată în cazul poliartritei reumatoide. Este o dietă bogată în fructe și legume cu multe vitamine și antioxidanți.

 

Sursa: https://www.everydayhealth.com/hs/rheumatoid-arthritis-treatment-management/what-to-eat-for-breakfast/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *