METODĂ INOVATOARE PENTRU REDAREA AUZULUI

Spread the love
Sursă foto: https://i.ytimg.com
Sursă foto: https://i.ytimg.com

 

Un grup de cercetători de la Universitatea Harvard au pus la punct o metodă de reparare a celulelor din interiorul urechii – intervenție care ar putea reda auzul pacienților surzi. Mai exact, este vorba de o metodă inovatoare de aplicare a tratamentului necesar redării auzului.

Tratamentul vizează repararea cohleei, o parte componentă a urechii interne, alcătuită dintr-un canal gros răsucit în spirală, în formă de melc. Acolo se află celulele care colectează informațiile de auz și le trimit spre creier. În timp, receptorii, subțiri ca un fir de păr, și sinapsele care leagă grupurile de neuroni responsabile cu transmiterea undelor acustice se degradează.

Specialiștii au folosit o moleculă care imită proteina esențială în dezvoltarea și funcționarea sistemului nervos uman și un medicament din clasa bifosfonaților, prescrise în tratamentul afecțiunilor osoase. În experitemtul de laborator, acestă combinație neobișnuită a dus la repararea sinapselor și restabilirea legăturii între neuroni și receptori, esențială în mecanismul auzului.

Sursa: https://www.usc.edu/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *