Cercetătorii americani au descoperit secretul longevității

Spread the love
Sursă foto: http://www.frg.ie
Sursă foto: http://www.frg.ie

 

Pornind de la ideea „Ești ce mănânci”, cercetătorii din cadrul Universității Mcgill au descoperit că bacteriile care trăiesc în tractul nostru intestinal ar putea influența procesul de îmbătrânire. În cadrul studiului, oamenii de știință au hrănit muște cu o combinație de probiotice, bacterii intestinale și un supliment pe bază de plante numit „Triphala” și au reușit să prelungească longevitatea muștelor cu 60% și să le protejeze împotriva bolilor cronice asociate îmbătrânirii. Suplimentul pe bază de plante utilizat în studiu, Triphala, reprezintă o formulă realizată din amalaki, bibhitaki și haritaki, fructe utilizate ca plante medicinale în Ayurveda, o formă de medicină tradițională indiană.

Potrivit cercetătorilor, muștele hrănite cu probiotice au trăit cu până la 66 de zile mai mult decât cele cărora nu li s-au administrat aceste substanțe. De asemenea, acestea au prezentat foarte puține caracteristici ale îmbătrânirii.

„Probioticele schimbă extrem de mult structura microbiotei intestinale, nu numai în compoziția sa, ci și în ceea ce privește modul în care alimentele sunt metabolizate”, spune dr. Satya Prakash, profesor de inginerie biomedicală la Facultatea de Medicină Mcgill.

 

Sursă: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/05/180531114611.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *