Un ou pe zi poate menține sănătatea inimii

Spread the love
Sursă foto: http://fithacker.me/
Sursă foto: http://fithacker.me/

 

Potrivit cercetătorilor, persoanele care consumă un ou pe zi, ar putea reduce semnificativ riscul bolilor cardiovasculare.

Boala cardiovasculară (CVD) este principala cauză a deceselor și a dizabilității la nivel mondial, din cauza cardiopatiei ischemice și a accidentelor vasculare cerebrale.

Ouăle reprezintă o sursă de colesterol alimentar și conțin, de asemenea, proteine ​​de înaltă calitate, multe vitamine și componente bioactive, cum ar fi fosfolipidele și carotenoizii. O echipă de cercetători din China și Marea Britanie și-a propus să examineze legătura dintre consumul de ouă și bolile cardiovasculare. Ei au folosit date din China Kadoorie Biobank (CKB), un studiu prospectiv în curs de desfășurare de aproximativ o jumătate de milion de adulți cu vârste cuprinse între 30 și 79 de ani, din 10 zone geografice diferite din China. Participanții au fost întrebați despre frecvența cu care consumă ouă. Totodată, au fost urmăriți pentru a determina morbiditatea și mortalitatea acestora. La începutul perioadei de studiu, 13,1% dintre participanți au raportat consumul zilnic (cantitatea obisnuită 0,76 ou/zi), iar 9,1% au raportat că nu consumă niciodată sau foarte rar. Potrivit rezultatelor, consumul zilnic a fost asociat cu un risc mai scăzut de boli cardiovasculare (cu 26% mai mic).

 

Sursă: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/05/180521184702.htm

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *