Legătura între bolile inflamatorii intestinale și o toxină bacteriană comună

Spread the love
Sursă foto: https://www.care2.com/
Sursă foto: https://www.care2.com/

 

Oamenii de știință de la Centrul John Innes, Norwich, Marea Britanie, alături de o echipă de la Birgham și Wommens Hospital (SUA), au găsit o legătură surprinzătoare între microcin B17, o toxină bacteriană comună găsită în intestin și boala inflamatorie intestinală (IBD). Boala inflamatorie intestinală se referă la un grup de afecțiuni ale sistemului digestiv. Pricipalele boli inflamatorii intestinale sunt colita ulceroasă și boala Crohn. Printre simptomele bolii Crohn se numără: crampe, scăderea în greutate şi în unele cazuri, sângerare rectală. Alte simptome, des întâlnire sunt: diareea, durerea abdominală şi febra. Pacienţii care suferă de această afecțiune în stadiu avansat, pot avea ţesutul intestinal afectat şi pot manifesta abcese care cauzează umflături şi inflamaţii.

Echipa condusă de dr. Tony Maxwell lucrează de câțiva ani cu microcinul B17, în căutarea de antibiotice noi. Acesta este produs de bacteria E. coli (Escherichia coli), ca o armă împotrivă altor bacterii din intestin.

“Aceasta este în mare măsură o constatare întâmplătoare. Am studiat această toxină pentru proprietățile sale antibacteriene și am găsit o legătură între toxină și IBD “, afirmă dr. Maxwell.

Rezultatele cercetării au arătat că substanțele eliminate de toxina bacteriană pot declanșa inflamarea intestinului. În plus, medicii sunt de părere că acest studiu ajută la înțelegerea în profunzime a bolilor inflamatorii intestinale și la găsirea unor noi tratamente și abordări.

 

Sursă: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/05/180517143606.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *