Medicamentele senolitice, cheia împotriva îmbătrânirii

Spread the love
Sursă foto: http://www.mosfellsbaer.is

Potrivit unui studiu publicat în revista on-line MIT Technology Review, terapiile ar putea include în curând un nou proces de întârziere a îmbătrânirii, după ce oamenii de știintă au testat o tehnică care folosește medicamente menite să distrugă celulele toxice vechi din corpul uman.

Aceștia au explorat utilizarea medicamentelor senolitice, un proces care combină medicamentele pentru a elimina celulele în vârstă și celulele deteriorate. În ultimul lor experiment, cercetătorii au folosit un medicament pentru combaterea leucemiei și un alt supliment numit quercetin.

„Se crede că aceste celule și substanțele pe care le produc sunt implicate în procesul de îmbătrânire. Ideea este că îndepărtarea acestor celule poate fi benefică împotriva îmbătrânirii și, de asemenea, împotriva bolilor asociate înaintării în vârstă”, a afirmat dr. Nicolas Musi de la Universitatea din Texas, Austin.

Testele efectuate în clinicile din Texas au arătat că medicamentele senolitice păreau eficiente în ameliorarea simptomelor pacienților.

Dr. Musi a declarat că echipa lui a început deja un alt studiu pe 15 pacienți cu afecțiuni pulmonare și un grup separat de 20 de pacienți care suferă de boala renală cronică.

Medicamentele senolitice reprezintă agenţi capabili să ucidă aceste celule senescente care cauzează probleme în organism, fără a afecta în vreun fel celulele normale, sănătoase. Oamenii de ştiinţă susţin că celulele senescente se fac vinovate pentru producerea mai multor boli cronice legate de vârstă, cum ar fi diabetul.

Sursă:https://www.medicaldaily.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *