Recomandare NICE pozitivă pentru Lenvatinib pentru tratamentul carcinomului renal avansat

Spread the love
Sură foto: http://renal-cell-carcinoma.purzuit.com/
Sură foto: http://renal-cell-carcinoma.purzuit.com/

Eisai Europe Limited a anunțat că Institutul Național pentru Sănătate și Excelență în Ingrijire (NICE) a dat o recomandare pozitivă pentru utilizarea Kisplyx (Lenvatinib) în asociere cu Everolimus pentru tratamentul adulților cu carcinom renal avansat (RCC).

Lenvatinib este indicat în Uniunea Europeană în asociere cu Everolimus pentru tratamentul pacienților adulți cu RCC avansat după o terapie orientată anterior cu factor endotelial vascular (VEGF).

RCC este cel mai frecvent tip de cancer renal la adulți, având cea mai mare rată de mortalitate a cancerelor genitourinare. Cancerul de rinichi este un cancer foarte dificil de tratat.

Decizia NICE se bazează pe datele dintr-un studiu randomizat pe un număr de 153 de pacienți cu RCC avansat, care au înregistrat progrese după o terapie VEGF anterioară. Rezultatele au arătat că există diferențe semnificative ca  eficacitate între tratamentul în combinație de monoterapie cu Lentivinib și Everolimus față de Everolimus . În cazul tratamentului cu Lenvatinib în asociere cu Everolimus (n = 51), pacienții au prezentat o supraviețuire mediană fără progresia bolii (SFP) de 14,6 luni, comparativ cu 5,5 luni pentru cei care au primit doar Everolimus (n = 50) (HR 0,40; : 0,4-0,68; p = 0,0005; evaluarea investigatorului). Supraviețuirea globală mediană (OS) la pacienții din studiu a fost de 25,5 luni în grupul tratat cu Lentivinib plus Eeverolimus comparativ cu 15,4 luni în grupul cu Everolimus în două analize de actualizare (HR 0,51; % CI: 0,30-0,88; p = 0,024 și HR 0,59; CI 95: 0,36-0,97) .6

Pentru tratamentul cu Lenvatinib în asociere cu Everolimus, cele mai frecvente reacții adverse care au apărut au fost diareea, scăderea poftei de mâncare și oboseala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *