Semaphorin 7a, proteina cu un rol important în dezvoltarea cancerului pulmonar

Spread the love
Sursă foto: https://www.irishtimes.com

Cercetătorii de la Universitatea din Osaka au identificat o proteină care este implicată în rezistența la tratament în celulele cancerului pulmonar, care ar putea fi utilizată în diagnosticarea pacienților și tratarea acestora.

Cancerul pulmonar rămâne o cauză majoră a mortalității la nivel global, deși cercetătorii au obținut o mulțime de informații cu privire la fundalul genetic din spatele acestei boli, inclusiv a mutațiilor care contribuie la dezvoltarea acestora. Mutația în gena EGFR este cunoscută ca fiind un factor de risc special pentru dezvoltarea cancerului pulmonar și pentru apariția rezistenței la tratamente, dar mecanismul din spatele acestui lucru a rămas neclar.

Oamenii de știință de la Universitatea Osaka au dezvăluit importanța unei proteine ​​numite Semaphorin 7a în rezistența la o clasă importantă de medicamente pentru cancer ( EGFR-TKIs). Echipa de cercetători s-a  bazat pe lucrările anterioare, care arată că așa-numitele mutații ale conducătorilor auto, care pot promova proliferarea celulelor sau pot limita capacitatea organismului de a distruge modificările canceroase, sunt un factor-cheie în încercarea de a trata cancerul. Mutațiile din gena EGFR sunt cunoscute ca fiind comune în adenocarcinomul pulmonar, fapt pentru care cercetătorii au căutat alte gene care au fost exprimate în asociere cu o astfel de mutație, identificând astfel Semaphorin 7a.

“După identificarea expresiei Semaphorin 7a în asociere cu mutația EGFR în analizele celulare, am confirmat rezultate comparabile în probele clinice de adenocarcinom pulmonar”, a afirmat dr. Atsushi Kumanogoh.

Constatările sugerează că celulele canceroase ar putea fi mai ușor eradicate când Semaphorin 7a este prezent la niveluri ridicate.

Sursă: https://www.news-medical.net/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *