Noi metode pentru studiul celulelor canceroase

Spread the love
Sursă foto: http://www.capeandislands.org

Cercetătorii de la Universitatea din Minnesota au dezvoltat o modalitate de a studia celulele canceroase, fapt care ar putea conduce la dezvoltarea unui tratament nou, îmbunătăţit. Ei au inventat un nou mod de a studia aceste celule într-un model 3D în vitro (adică într-un vas de cultură). Dr. Panoskaltsis-Mortari și colegii săi au descoperit că celulele se comportă diferit în acest mediu 3D, decât pe suprafețele din plastic 2D sau pe sticlă.

“Acest model are o structură asemănătoare cu cea a organismului. Prin urmare, studierea efectelor medicamentelor în celulele umane la acest nivel face ca rezultatele să fie predictive pentru ceea ce se va întâmpla în organism”, a spus Panoskaltsis-Mortari.

Țesuturile tumorale vascularizate 3D oferă o platformă pentru identificarea terapiilor potențiale și a medicamentelor pentru cancer. Acest nou model oferă, de asemenea, un mijloc de a studia celulele metastatice, adică celulele canceroase care au intrat într-un vas de sânge.

“Unul dintre motivele pentru care acest model are succes este acela că putem să controlăm mediul. Mai mult de atât, avem posibilitatea să provocăm eliberarea mediatorilor chimici și să dezvoltăm un gradient chimic. El le oferă celulelor timp să se comporte într-un mod similar cu ceea ce se întamplă în organism”, a declarat dr. Fanben Meng de la Universitatea din Minnesota.

Sursă: https://www.news-medical.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *