Yerba santa, planta care poate trata o boală degenerativă gravă

Spread the love
Sursă foto: https://forestmedicine.net

„Yerba santa”, este o plantă cu o istorie lungă de utilizare medicinală în California, care conține un compus activ ce ar putea trata persoanele care suferă de boala Alzheimer. Testând 400 de extracte de plante cu proprietăți medicinale cunoscute, cercetătorii americani au ajuns la concluzia că această plantă conține proprietăți miraculoase și poate ajuta persoanele care suferă de această afecțiune neurodegenerativă. În vechile timpuri, triburile din California au utilizat această plantă ca și medicament pentru bolile respiratorii, febră, infecții, dureri de cap, etc..

Alzheimer este o boală a țesutului cerebral care are ca rezultat moartea ireversibilă și progresivă a celulelor. Conform unui raport generat de Alzheimer Disease Internațional, demența afectează 50 de milioane de oameni din întreaga lume. 

În încercarea de a găsi un tratament eficient pentru această boală, oamenii de știință au dezvoltat un instrument de screening cu ajutorul căruia au încercat să identifice compușii care ar putea proteja celulele. Echipa a testat pentru prima dată cele 400 de extracte de plante pentru capacitatea lor de a descuraja oxidaza în “celulele nervoase ale hipocampului șoarecilor”. Oxidaza este un tip de moarte celulară care apare în boala Alzheimer. Unul din motivele pentru care „Yerba santa” s-a remarcat a fost abilitatea puternică de a reduce inflamația în celulele creierului care asigură suport pentru celulele nervoase.

În plus, compușii din plantă s-au dovedit eficienți în îndepărtarea fierului din celule. Acumularea de fier poate duce la un tip de leziuni ale celulelor nervoase care însoțesc îmbătrânirea și care are loc în condiții neurodegenerative.

Sursă: https://www.medicalnewstoday.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *