Compusul care poate trata cea mai gravă formă de cancer de piele!

Spread the love
Sursă foto: https://firstcheck.me

Potrivit unei noi cercetări publicate în revista on-line Cell, oamenii de știință au găsit un compus care ar putea opri creșterea unei forme agresive de melanom. Dacă va avea succes și în studiile clinice la om, noul compus ar putea bloca în mod eficient creșterea melanomului, un tip de cancer de piele care reprezintă 1% din toate cazurile de cancer de piele. În ciuda acestui procent mic, melanomul este responsabil pentru un număr mare de decese.

O mutație într-o genă, pe care oamenii de stiință o numesc NRAS, determină un tip de melanom să fie deosebit de agresiv. În mod normal, gena NRAS codifică o proteină cu același nume care este implicată în reglarea diviziunii celulare. În căutarea unui tratament eficient, cercetătorii au examinat “reacția în lanț” a genelor și proteinele care declanșează melanomul cu mutații NRAS. Acesta “acționează ca un comutator genetic”, care, la rândul său, este pornit și oprit de alte molecule.

După efectuarea unei serii de experimente în care au testat efectul diferitelor proteine ​​asupra activității NRAS, oamenii de știință s-au concentrat pe o proteină numită STK19. Aceștia au descoperit că modificările din gena care codifică STK19 au fost prezente în 25% din toate cazurile de melanom.  Cercetătorii au proiectat un inhibitor STK19 pe care l-au testat atât în vitro, cât și în vivo. Rezultatele testelor au arătat că noul compus, numit “ZT-12-037-01” poate inhiba NRAS și poate opri creșterea melanomului.

Sursă: https://www.medicalnewstoday.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *