Riscurile consumului de alcool în exces

Spread the love
Sursă foto: https://familydoctor.org
Sursă foto: https://familydoctor.org

 

Potrivit unui studiu publicat în jurnalul on-line „Circulation”, consumul de băuturi alcoolice în exces poate crește riscurile unui atac de cord. Cu alte cuvinte, dacă o persoană consumă peste șase pahare de alcool într-o noapte, riscul de a suferi un atac de cord este extrem de ridicat.

„Consumul de alcool în exces crește riscul de atac de cord, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung”, a afirmat dr. Elizabeth Mostofsky de la Universitatea Harvard.

Pentru a demonstra această ipoteză, Mostofsky și colegii ei au analizat 23 de studii care au urmărit aproape 30 de mii de participanți de-a lungul a 28 de ani. Studiul s-a concentrat pe problemele de sănătate care apar după consumul de alcool, iar descoperirile lor arată că riscurile se pot schimba de la o zi la. Paradoxal, după 24 de ore, consumul de două până la patru pahare de alcool, duce la o scădere cu 30% a riscului unui de atac de cord. Cu toate acestea, pentru cei care consumă mai mult de șase pahare, riscul crește cu 30%.

Cercetătorii sunt de părere că utilizarea alcoolului în exces poate provoca hipertensiune, diabet, afecțiuni ale inimii și atac de cord.

 

Sursă: http://circ.ahajournals.org/content/early/2016/02/29/CIRCULATIONAHA.115.019743

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *