S-a descoperit o substanță psihoactivă, extrem de eficientă în tratarea unei afecțiuni grave

Spread the love
Sursă foto: http://highexistence.com
Sursă foto: http://highexistence.com

 

Oamenii de știință din cadrul Asociației Multidisciplinare de Studii Psihedelice (AMSP) au încercat ani de zile să convingă Administrația Alimentelor și a Medicamentelor (FDA) să recunoască potențialul terapeutic al MDMA-ului (o substanță psihoactivă empatogenă din familia amfetaminelor). Recent, FDA a recunoscut că MDMA este o terapie revoluționară, mai bună decât orice alt tratament actual. În prezent, doar două medicamente sunt aprobate pentru tratarea SSPT (o tulburare complexă cauzată de o traumă – război, abuz, violențe), ambele inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei: Zoloft și Paxil. Cu toate acestea, în foarte multe dintre cazuri, aceste două medicamente s-au dovedit a fi ineficiente.

În urma unor experimente, cercetătorii au descoperit că MDMA a crescut empatia și încrederea la pacienți și îi face mai deschiși la psihoterapie. Cercetătorii AMSP au testat această ipoteză sub supravegherea FDA. În cadrul unui tratament de psihoterapie în masă, specialiștii le-au administrat această substanță subiecților care sufereau de SSPT. S-a constatat că dintre cei 107 de pacienți, 61% au experimentat o reducere semnificativă a simptomelor. Un an mai târziu, subiecții au fost analizați din nou, iar 67% dintre ei nu mai sufereau SSPT.

„Dacă ar fi să stabilim medicamentul perfect pentru tratarea SSPT, acela ar fi MDMA-ul”, susține dr. Rick Doblin.

 

Sursă: https://www.washingtonpost.com/national/health-science/ecstasy-could-be-breakthrough-therapy-for-soldiers-others-suffering-from-ptsd/2017/08/26/009314ca-842f-11e7-b359-15a3617c767b_story.html?utm_term=.6676c3f85ec6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *