Energia cinetică a inimii poate fi transformată în energie electrică, pentru a propulsa o gamă largă de dispozitive implantabile

Spread the love
Sursă foto: http://providerresource.uwmedicine.org

Oamenii de știință de la Școala de Inginerie Thayer din Dartmouth, au descoperit că energia cinetică a inimii poate fi transformată în energie electrică, pentru a propulsa o gamă largă de dispozitive implantabile.

Potrivit statisticilor, milioane de oameni sunt dependenți de stimulatoare cardiace, defibrilatoare și alte dispozitive implantabile, alimentate de baterii care trebuie înlocuite la un anumit interval de timp. Aceste înlocuiri necesită intervenții chirurgicale care pot fi costisitoare și pot provoca diverse complicații.   

“Este foarte important de știut faptul că dispozitivul nu interferează cu funcția organismului. Acesta este biocompatibil, ușor și flexibil. Mai mult, mecanismul nu se potrivește numai în structura curentă a stimulatorului cardiac, ci este și scalabil”, a afirmat dr. Lin Dong.

Activitatea echipei propune modificarea stimulatoarelor cardiace pentru a valorifica energia cinetică a firului de plumb atașat inimii, transformându-l în energie electrică, pentru a încărca continuu bateriile.

Materialul adăugat este un tip de film piezoelectric subțire, denumit “PVDF”. Atunci când este proiectat cu structuri poroase, poate transforma chiar și mișcarea mecanică mică în energie electrică. 

Sursă: https://www.news-medical.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *