A fost inventat pansamentul electric pentru infecțiile bacteriene locale

Spread the love
Sursă foto: https://www.hygiene-in-practice.com

Cercetătorii de la Indiana University, School of Medicine au găsit o modalitate de a distruge infecțiile bacteriene folosind energie electrică. Studiul, efectuat în laboratoarele Centrului de Medicină și Inginerie Regenerativă a dus la dezvoltarea unui pansament care utilizează energie electrică pentru a distruge infecțiile bacteriene. 

Biofilmele biotice sunt pelicule subțiri de bacterii care se formează pe suprafața rănilor sau arsurilor. Aceste bacterii generează electricitate proprie, folosind propriile câmpuri electrice pentru a comunica și a forma biofilmul, ceea ce le face mai greu de tratat. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor estimează că 65% din toate infecțiile sunt cauzate de bacterii cu acest fenotip de biofilm.  

Cercetătorii au folosit un pansament pe bază de energie electrică, pentru tratarea acestui tip de infecție. Ei au descoperit că pansamentul nu numai că reușește să lupte împotriva bacteriilor pe cont propriu, dar când este combinat cu alte medicamente, le poate face și mai eficiente. Această descoperire are potențialul de a crea schimbări semnificative în modul în care medicii tratează pacienții cu infecții bacteriene care sunt rezistente la antibiotice. Pansamentul poate, de asemenea, ajuta la prevenirea formării de noi infecții cu biofilm în viitor. Pansamentul electrochimic auto-generează 1 volt de energie electrică la contactul cu fluidele corporale, cum ar fi lichidul sau sângele plăgii, ceea ce nu expune pacientul la riscuri.

Acest lucru arată pentru prima dată că biofilmele bacteriene pot fi perturbate prin utilizarea unui dispozitiv pe bază de electricitate. Comercializarea pansamentului pentru îngrijirea arsurilor și rănilor a fost aprobată recent de către Administrația pentru Alimente și Medicamente.

Sursă: https://medicalxpress.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *