Noi speranțe pentru pacienții care suferă de hipertensiune pulmonară

Spread the love
Sursă foto: https://www.activebeat.com
Sursă foto: https://www.activebeat.com

Într-un studiu realizat în cadrul Institutului de Cercetare pentru Copii  Stanley Manne din Chicago, cercetătorii au descoperit că eliminarea genei FoxM1 (o proteină cu un rol important în progresia ciclului celular) ar putea îmbunătăți starea pacienților cu hipertensiune pulmonară.

Hipertensiunea pulmonară apare atunci când tensiunea de la nivelul arterelor pulmonare crește peste limita normală. Aceste artere transportă sângele de la inimă la plămâni, în scopul creșterii concentrației de oxigen.

Potrivit oamenilor de știință, gena FoxM1 influențează creșterea celulelor și joacă un rol esențial în proliferarea celulelor canceroase. În prezent, cercetările cu privire la această genă sunt încă la început, dar se speră că descoperirile vor ajuta la stimularea producerii de medicamente noi pentru a inversa efectele remodelării vasculare.

„Rezultatele studiului nostru arată că, atunci când am eliminat gena FoxM1 din celulele musculare netede ale arterelor la șoareci, pereții arteriali s-au subțiat, tensiunea arterială pulmonară a scăzut și s-a îmbunătățit funcția cardiacă”, afirmă dr. Zhiyu Dai.

În urma cercetărilor, s-a constatat că în cazul hipertensiunii pulmonare, celulele endoteliale deteriorate găsite pe pereții interiori ai arterelor activează gena FoxM1.

„Ne vom concentra în continuare pe dezvoltarea de noi medicamente care să inhibe gena FoxM1 și sperăm să reușim să îmbunătățim starea pacienților care suferă de hipertensiune pulmonară”, susține dr. Dai.

 

Sursă: https://www.news-medical.net/news/20180501/Scientists-discover-new-target-in-the-treatment-of-pulmonary-hypertension.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *