Cercetare: noi cauze pentru pielea uscata sau inflamata

Spread the love
Sursă foto: http://www.rickys-nyc.com/
Sursă foto: http://www.rickys-nyc.com/ 

Oamenii de știință de la Național Jewish Health Hospital au descoperit o nouă cauză a pielii uscate și inflamate la pacienții cu eczeme. O echipă condusă de dr. Donald Leung a demonstrat că un sistem imunitar înclinat către alergii, modifică structura lipidelelor din piele. Lipidele modificate permit dezvoltarea leziunilor eczematoase.

Eczema, cunoscută și sub numele de dermatită atopică, este o afecțiune cronică, caracterizată prin zone roșii supraînălțate de mici vezicule lichidiene pruriginoase. Deși simptomele implică cea mai mare parte a pielii, răspunsul imun alergic este o componentă importantă a bolii.

În cadrul unui studiu, cercetătorii au examinat pielea pacienților cu eczeme și au găsit lipide care au fost mai scurte decât lipidele din pielea subiecților sănătoși.

Lipidele sunt substanțe esențiale pentru sănătatea pielii. Ele ajută la blocarea alergenilor. Lipidele cu lanțuri de carbon mai lungi sunt mai puternice și mai rezistente la apă. Lipidele mai scurte de pe pielea pacienților cu eczeme protejează pielea, dar mai puțin eficient.

Celulele din pielea pacienților cu eczeme au produs, de asemenea, mai puține enzime care lărgesc lanțurile de lipide. Când au adăugat citokinele (molecule de natură proteică ce transmit informații între celule diferite) ÎL-4 și ÎL-13 la celulele pielii umane, sistemul imunitar a răspuns și lipidele au devenit mai scurte. Tratamentul cu enzimele pro-alergice a redus, de asemenea, prelungirea lipidelor. Blocarea activității ÎL-4 și ÎL-13 în celulele pielii a avut ca rezultat o abundență de lipide cu catenă lungă.

„Descoperirile noastre demonstrează modul în care răspunsul imun pro-alergic modifică formarea de lipide în piele, ceea ce duce la uscarea pielii, iritații și mâncărimi la pacienții cu eczeme”, a spus dr. Donald Leung.

Sursă:  https://www.sciencedaily.com/releases/2018/02/180227115555.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *