Află totul despre cele mai importante beneficii ale consumului de struguri!

Spread the love
Sursă foto: https://www.medicalnewstoday.com

Din cele mai vechi timpuri, consumul de struguri a fost asociat cu o varietate de beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre efectele protectoare ale strugurilor împortiva diverselor afecțiuni:

  • Te protejează împotriva bolilor de inimă – strugurii pot ajuta la protejarea organismului împotriva bolilor de inimă. Cercetările au arătat că pot contribui la reducerea acumulării grăsimilor și la combaterea factorilor de risc, precum inflamația și stresul oxidativ. Conținutul de potasiu ajută la reducerea tensiunii arteriale.
  • Împiedică declinul congnitiv – studiile au arătat că strugurii pot avea un efect protector asupra metabolismului creierului și pot ajuta la încetinirea declinului cognitiv. Mecanismele potențiale care stau la baza acestor efecte includ modularea fluxului sanguin cerebral, glucoregularea și inhibarea activității monoaminooxidazei.
  • Îmbunătățește aspectul pielii – anumiți compuși din struguri pot ajuta la protejarea pielii împotriva radiațiilor ultraviolete. 
  • Previne diabetul – studiile susţin că o dietă ce include consum de struguri este asociată cu un risc mai scăzut de diabet zaharat de tip II.
  • Reduce riscul de apariție al cancerului – majoritatea polifenolilor din struguri sunt flavonoide, care actionează ca și antioxidanți. Acest lucru explică de ce strugurii pot ajuta la reducerea stresului oxidativ în organism.

Sursă: https://www.medicaldaily.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *