Cercetătorii au dezvltat un test care poate detecta în doar trei minute preeclampsia

Spread the love
Sursă foto: https://www.medicalnewstoday.com

Din ce în ce mai multe viitoare mame dau o importanță deosebită testelor din timpul sarcinii, prin care pot evalua și întâmpina problemele de sănătate ale bebelușului.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea de Stat din Ohio, un simplu test de urină poate detecta rapid preeclampsia, o tulburare a sarcinii caracterizată de presiunea mare a sângelui și un număr mare de proteine în urină. Aceștia au proiectat un instrument rapid pentru a identifica această afecțiune, folosind un test clinic neinvaziv, denumit “colorant roșu pe hârtie”.

Acesta este primul studiu clinic care utilizează testul de diagnosticare bazat pe hârtie Congo Red Dot (CRD). În cadrul studiului, cercetătorii au evaluat 346 de femei gravide cu potențial de hipertensiune arterială și preeclampsie. Ei au folosit testul CRD pentru urină, care oferă rezultate în decurs de trei minute. Testul a arătat că 89% dintre femeile gravide au prezentat un diagnostic de preeclampsie. Echipa a constatat că testul CRD a fost superior celorlalte teste biochimice, cu o rată de precizie de 86%.

“Preeclampsia este deseori descrisă că fiind o afecțiune “misterioasă”, deoarece este dificil de diagnosticat. Dacă este nedetectată, aceasta poate duce la eclampsie, una dintre primele cinci cauze ale bolilor materne”, a spus dr. Craig Kent.   

Sursă: https://www.news-medical.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *