Cât de sigură este utilizarea deodorantelor și antiperspirantelor? Află ce spun cercetătorii!

Spread the love
Sursă foto: http://obatbenjolandileherqnc.com

Deodorantele și antiperspirante sunt indispensabile atunci când vine vorba de igiena personală. Alegerea unui produs cosmetic sau de îngrijire nu mai este un lucru atât de ușor de făcut, din cauza multitudinii de ingrediente de natură chimică folosite la fabricarea acestora.

Potrivit cercetătorilor, deodorantele nu vă protejează de transpirație. În schimb, acestea maschează mirosul corpului prin vizarea bacteriilor de pe piele. Între timp, antiperspirantele blochează glandele sudoripare ale pielii, reducând astfel transpirația.

Când vine vorba de lista de ingrediente, trebuie remarcat faptul că antiperspirantele conțin întotdeauna aluminiu, în timp ce deodorantele tind să aibă parfumuri și agenți antibacterieni.

Multe persoane cu pielea sensibilă pot fi predispuse la erupții cutanate, mâncărimi și iritații în urma utilizării acestor produse de îngrijire personală. Severitatea reacției este, de obicei, legată de cât de ridicate sunt nivelurile de aluminiu, alcool, etc..

“Căutați ceva care să nu conțină aluminiu și parabeni, ftalați, coloranți artificiali și arome”, a spus dr. Faisal Tawwab.  

În trecut, au existat unele speculații cu privire la faptul că particulele de aluminiu din antiperspirante ar putea fi absorbite de pielea noastră, ducând la creșterea tumorilor. Cu toate acestea, porii pielii noastre, din fericire, nu au fost proiectați într-un mod care să permită acest proces.

Sursă: https://www.medicaldaily.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *