Iată de ce este benefică tensiunea arterială scăzută!

Spread the love
Sursă foto: https://www.rd.com
Sursă foto: https://www.rd.com

 

Potrivit cercetătorilor, tensiunea arterială scăzută este benefică nu numai pentru inimă, ci și pentru minte. Pentru prima dată, cercetătorii au demonstrat că scăderea tensiunii arteriale sistolice la 120 mm Hg sau mai puțin, reduce riscul de insuficiență cognitivă, ceea ce, la rândul său, reduce riscul de apariție a bolii Alzheimer sau a demenței.

“Am descoperit anterior că scăderea intensivă a tensiunii arteriale, la 120 mm Hg sistolic, reduce evenimentele cardiovasculare și mortalitatea la persoanele cu hipertensiune arterială”, a declarat dr. Virginia Wadley Bradley.

Noile studii arată că scăderea tensiunii arteriale sistolice în acest scop, menține sănătatea creierului. Participanții la grupul de tratament intensiv au prezentat un risc cu 19% mai mic de insuficiență cognitivă ușoară (MCI), adesea un precursor al demenței, decât participanții la grupul standard de tratament cu un obiectiv sistolic de tensiune arterială de 140 mm Hg. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că tratarea hipertensiunii prin reducerea tensiunii arteriale sistolice la 120 mm Hg reduce volumul total de leziuni ale materiei albe din creier.

În urma studiilor, oamenii de știință au constatat că atacurile de cord, accidentele vasculare cerebrale și insuficiența cardiacă, au fost reduse cu aproape o treime, iar riscul de deces a fost redus cu aproape un sfert la participanții cu tensiune arterială de 120 mm Hg.

 

Sursă:  https://www.news-medical.net/news/20180727/Study-Reducing-systolic-blood-pressure-lowers-MCI-dementia-risk.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *