Un program național pentru copii care suferă de diabet

Spread the love

 

Sursă foto: diabetes.ie
Sursă foto: diabetes.ie

Conform proiectului de act normativ, Programul național de diabet zaharat se va reorganiza în două subprograme distincte, unul destinat adulților cu diabet zaharat, altul destinat copiilor cu diabet zaharat tip 1, se precizeaza intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii. De asemenea, prin noile prevederi se asigură cadrul legislativ pentru acordarea, în cadrul acestui program, a dispozitivelor medicale moderne:  dispozitive pentru monitorizarea glicemică continuă și pompe cu insulină integrat cu dispozitive de monitorizare glicemică continuă în scopul asigurării unui tratament optim și a monitorizării evoluției bolii.

“Practic, toți copiii cu diabet zaharat tip 1 vor avea acces la senzori pentru monitorizarea continuă a glicemiei, precum și la pompe de insulină prevăzute cu sistem integrat de monitorizare. Problematica copiilor cu diabet zaharat este una complexă. Noile măsuri pe care le luăm prin această modificare legislativă asigură limitarea evoluției bolii și apariției complicațiilor specifice diabetului zaharat dezechilibrat, insuficient controlat, precum și o îmbunătățire a calității vieții copiilor cu diabet zaharat tip 1”,  a declarat Sorina PINTEA, ministrul Sănătății.

Decizia a fost luata duoa o intalnire, la sediul Ministerului Finanțelor Publice, intre  Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, Sorina Pintea, ministrul Sănătății si reprezentanți ai Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice și ai Federației Asociațiilor Pacienților Diabetici. În urma discuțiilor, s-a stabilit necesitatea creării unui subprogram destinat tratamentului pentru diabetul juvenil, în cadrul Programului Național pentru Diabet Zaharat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *