A fost descoperită mutația responsabilă de apariția cancerului la copii

Spread the love
Sursă foto: https://www.winsightgrocerybusiness.com

Cercetătorii de la Universitatea din Texas au descoperit că tumorile maligne de rhabdoid (un cancer pediatric rar), pot fi sensibile la medicamente care blochează capacitatea celulelor canceroase de a elimina anumite proteine.  Constatările furnizează o țintă terapeutică necesară pentru tipurile de cancer cauzate de mutații în gena SMARCB1.

Pe baza acestor descoperiri, cercetătorii conduc acum un studiu clinic, pentru a investiga această abordare în carcinomul renal medular (RMC), un tip de cancer caracterizat, de asemenea, prin mutații SMARCB1. Tumorile maligne de rhabdoid reprezintă cancere pediatrice agresive, care se manifestă, în general, la copii în primul an de viață.

„Opțiunile actuale de tratament includ chimioterapie cu doze mari și radiații, care pot provoca daune neurologice și cresc riscul de apariție a cancerelor secundare”, a afirmat dr. Giannicola Genovese.

Cercetătorii au analizat un model de șoarece cu MRT, pentru a studia biologia bolii și pentru a descoperi diverse vulnerabilități. Aceștia au demonstrat că SMARCB1 (deficit de celule) este caracterizat de o dereglare de sinteză de proteine​. Proteinele excesive pot fi toxice pentru celulă, astfel că reacțiile sunt activate în mod normal pentru a elimina deșeurile de proteine. Oamenii de știință au descoperit, de asemenea, că celulele canceroase au reușit să  supraviețuiască prin activitatea de p53, un supresor tumoral care, în mod normal, acționează pentru a bloca dezvoltarea tumorii. În contrast, celulele deficiente SMARCB1 par să activeze p53 pentru a supraviețui și, de fapt, pot beneficia de tratamente de chimioterapie, care stimulează în continuare activitatea p53.

Cercetătorii au vizat două mecanisme importante pentru eliminarea de deșeuri de proteine, cunoscute sub numele de autofagie. S-a constatat că blocarea acestora a condus la regresia completă a tumorii.

Sursă: https://www.news-medical.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *