A fost descoperit un nou factor de risc pentru apariția cancerului

Spread the love
Sursă foto: https://www.medicalnewstoday.com

Este binecunoscut faptul că diabetul și inflamația cronică sunt factori de risc pentru apariția cancerului. Dar cum evoluează cancerul la persoanele care suferă de aceste boli și de ce o dietă sănătoasă poate ajuta la prevenirea acestuia?

O mare parte din cercetările care explorează modul în care se dezvoltă cancerul se concentrează asupra mutațiilor care apar în celulele non-reproductive, ceea ce înseamnă că acestea nu sunt transmise pe cale genetică. În schimb, ele sunt transmise numai celulelor “fiice” noi, atunci când o celulă mutantă se separă într-un țesut. Dar o serie de studii recente au sugerat că aceste “mutații ale conducătorilor ” sunt surprinzător de frecvente în celulele normale, nu doar în cazurile de cancer. Acest lucru a determinat cercetătorii să creadă că mutațiile care conduc la apariția cancerului nu reprezintă o explicație completă.

Țesutul sănătos are un limitator încorporat care ține cont de proliferarea celulelor. Dar o supraîncărcare a energiei, regăsită la persoanele care suferă de diabet, obezitate și inflamație, poate să treacă aceste bariere.

În cadrul studiului, dr. Daniel Wu de la Universitatea Stanford și echipa sa au descoperit că o astfel de supraîncărcare a provocat un val mare de producție de celule. Studiul sugerează o nouă explicație a modului în care cancerul evoluează, în special în rândul celor obezi sau diabetici.

Chiar dacă sunt necesare și alte studii pentru a confirma rezultatele, studiul pune bazele pentru ceea ce ar putea fi un progres important în prevenirea cancerului.

Sursă: https://www.news-medical.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *