S-a constatat că adenoizii și amigdalele nu se micşorează semnificativ în decursul adolescenței

Spread the love
Sursă foto: https://health.clevelandclinic.org

În cadrul celui mai aprofundat studiu efectuat până în prezent, cercetătorii au analizat imaginile cu raze X efectuate copiilor, în cinci etape de dezvoltare, cu vârste cuprinse între 8 și 19 ani. Aceștia au constatat că adenoizii și amigdalele nu se micşorează semnificativ în decursul adolescenței.

Constatările pot schimba liniile directoare pentru momentul în care trebuie efectuată o adenotonsillectomie pentru tratarea complicațiilor respiratorii.

Adenoidele și amigdalele sunt mici regiuni de țesut situate în partea din spate a gâtului, care ajută sistemul imunitar al organismului să lupte împotriva agenților patogeni ingerați și inhalați.

Studiul realizat de o echipă condusă de cercetătorii de la Tokyo Medical and Dental University (TMDU) a arătat că adenoizii și amigdalele rămân mai mult sau mai puțin constante în dimensiuni la adulții tineri. Aceste rezultate sunt importante pentru medici, atunci când încearcă să determine când este indicată intervenția chirurgicală.

Cercetătorii au realizat radiografii cefalometrice laterale, care sunt standardizate și reproductibile din 90 de probe (ale aceleiași persoane) dintr-un total de 23.133 de baze de date ale pacienților. Pentru fiecare individ, dimensiunile adenoidelor și amigdalelor au fost măsurate în cinci etape de dezvoltare. Cercetătorii au descoperit că mărimea adenoidelor și amigdalelor nu variază în mod semnificativ în rândul grupurilor de vârstă.  

Sursă: https://www.news-medical.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *