Cât de sigure sunt tratamentele cu botox? Iată ce spun cercetătorii!

Spread the love
Sursă foto: https://www.plantbasednews.org

Când vine vorba de tratamente de înfrumusețare minim invazive, utilizarea botoxului este încă foarte populară, în ciuda apariției multor noi proceduri.   

“Pe măsură ce tot mai mulți oameni își dau seama că această substanță nu este atât de dăunătoare pe cât s-a speculat, devin din ce în ce mai interesați de tratamentele cu botox”, a declarat dr. Daniel Maman”.

Botoxul poate fi utilizat în scop cosmetic, pentru îndepărtarea ridurilor, sau ca tratament medical pentru transpirație excesivă, dureri de cap, fibromialgie, tulburări oculare etc.. Complicațiile sunt rare și, atunci când apar, implică răspândirea locală a toxinei, care poate provoca paralizie. În urma unei proceduri, pacientul poate să simtă durere sau să se umfle în zona în care a fost folosit acul, dar aceste reacții dispar într-un timp relativ scurt. Au existat, de asemenea, unele cazuri în care pacienții au raportat simptome asemănătoare gripei, deși temporare și ușoare.

Potrivit cercetătorilor, unele persoane pot fi alergice la botox. Alergiile sunt, de obicei, însoțite de  mancărime, erupții cutanate, leziuni, senzație de leșin, etc.. Aceștia sugerează că persoanele care doresc să își îmbunătățească aspectul feței să apeleze doar la medici cu multă experiență. De asemenea, procedura trebuie realizată doar în clinici autorizate. 

„Botoxul fabricat de Allergan, este singurul tip de botox care a fost aprobat de FDA. Nu optați niciodată pentru Botox ieftin de pe piața neagră, deoarece poate purta o anumită formă de contaminare și poate duce la consecințe grave asupra sănătății”, a completat dr. Daniel Maman.

Sursă: https://www.medicaldaily.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *