Conform cercetătorilor, copiii care suferă de ADHD sunt mai creativi

Spread the love
Sursă foto: https://www.additudemag.com

Cercetătorii de la Universitatea din Michigan au observat că majoritatea copiilor diagnosticați cu ADHD (tulburare de deficit de atenţie şi hiperactivitate, este o tulburare de neurodezvoltare care are cauze neurobiologice) manifestă mai multă creativitate în comparație cu cei care nu suferă de această afecțiune. Cercetătorii au încercat să examineze această legătură și să reproducă rezultatele pe diferite experimente creative.

“În cadrul experimentului, am descoperit că produsele creative ale copiilor cu ADHD sunt mai inovative, comparativ cu cele ale copiilor sănătoși”, a afirmat dr. Holly White, de la Universitatea din Michigan.

Cercetătorii au recrutat un grup de subiecți, unii care sufereau de ADHD și unii care nu se confruntau cu această boală, pentru două experimente creative. Deoarece “creativitatea” este un termen destul de larg, testele au pus accentul pe originalitate. Ei au fost rugați să-și folosească imaginația și să creeze un fruct fictiv, adică un fruct care nu există. Aici, elevii fără ADHD au avut tendința de a-și modela creațiile după modelele fructelor comune, cum ar fi un măr, cei cu ADHD au creat fructe mult mai originale, cu o diferență semnificativă față de fructele tipice de pe Pămant.

Apoi, aceștia au fost rugați să creeze etichete pentru produse noi. Oamenii de știință au observat că elevii cu ADHD au creat mai multe etichete unice, comparativ cu ceilalți.

Potrivit unui raport recent, tulburarea, care este adesea diagnosticată în timpul copilăriei, afectează 1 din 10 copii din Statele Unite ale Americii.

Sursă: https://www.medicaldaily.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *