Vitamina-minune care iti tine mintea treaza

Spread the love
https://www.drweil.com/

Cu toti vanam cele mai bune alimente cu cele mai bune vitamine. O
persoana sanatoasa are nevoie de toate substantele nutritive esentiale,
inclusiv vitamine, pentru a functiona corect este nevoie sa consume
produse alimentare cat mai naturale posibil. Vitamina B12 (cobalamina)
este o vitamina solubila in apa care joaca roluri esentiale in formarea
celulelor rosii ale sangelui, metabolismul celular, functia nervoasa si
pentru producerea de ADN (cresterea de noi celule).
Mai jos va vom oferi cateva alimente ce contin vitamina
B12:
Branza ricotta este surprinzator de scazut in sodiu, iar o servire de
jumatate de ceasca va poate ajuta cu 7% din valoarea zilnica de
consumatie pentru vitamina B12, fara a mai mentiona incarcatura de
calciu si vitamina A.
Cotlete de porc conţin 24 grame de proteine, dar contin si vitamina
B12, iar acesta poate fi preparat la fel de usor ca celalalte carnuri. Pe
langa vitamina B12, contine si vitamina A, C, D si B6.
Mozzarella este o alta metoda usoara de a obţine 5% din valoarea
zilnica de vitamina B12. Aceasta poate fi folosita in orice moment atunci
cand preparati un sandvis dimineata.

Midiile sunt o buna sursa de proteine si fosfatide, care au un efect
benefic asupra activitatii ficatului. 75 de grame de midii ajunge la
valoare de 340% din valoarea zilnica a vitaminei B12.
Tonul este cel mai gras peste care nu lipseste pe mesele oamenilor.
Tonul stimuleaza creierul omega-3s, contine 29 g de proteine si
vitamina B12. consum de 1-2 porţii de ton proaspăt sau din conservă pe
săptămână este asociat cu diminuarea riscului de deces prin boală
cardiacă.
Branza cottage este o combinatie de branza proaspata cu smantana,
aseamanatoare cu branza de vaci proaspata, dar mai sarata si mai fina
la textura. Este servita ca atare sau tine inlocuitor pentru ricotta si
poate fi servit ca baza pentru deserturi. In aceasta branza grasimea si
carbohidratii sunt scazuti, iar proteina din plate (caseina) si B12 este in
cantitate mare.
Crevetele contine aproximativ 80% din valoarea zilnica a vitaminei B12.
100 de grame de creveti iti ofera o jumatate din cantitatea de nutritie
necesari pentru a avea energie intreaga zi.
Branza elvetiana comparativ cu alte branzeturi, ofera cea mai mare
cantitate de vitamina B12, ajungand la 14% din valoarea zilnica. Branza
elvetiana are un continut de grasime de 45%.
Sardinele contin aproximativ 20% din valoarea zilnica a vitaminei B12.
Sardinele contin acizi grasi ce contribuie la scaderea nivelului de
colesterol si impiedica depunerea grasimilor pe peretii vaselor de
sange. 2-3 portii pe saptamana sunt suficiente pentru a evita daunarea
organismului deoarece poate contine subtante toxice precum mercur.

Cerealele fortificate pot fi consumate cu lapte si de obicei sunt servite
cu fructe confiate. Servirea dimineata a cerealelor foritificate iti poate
aduce 30% din valoarea zilnica a vitaminei B12.
Laptele degresat sau cu continut scazut de grasime (pentru a reduce
caloriile din gramie fara a scade din proteine), la cafeaua de dimineata
poate oferi 20% din valoarea zilnica a vitaminei B12 dintr-o singura
ceasca.
Moluştele comestibile sunt o specialitate deosebita, dar trei grame de
moluste ofera o cantitate mare de fier si potasiu , precum si vitamina
B12.
Vita şi puiul sunt consumate des pe mesele oamenilor, iar ceea ce nu se
stie este ca carnea de vita cat si cea de pui contin o cantitate mare de
vitamina B12.
Ouale sunt consumate in mare parte dimineata, atunci cand iti prepari
un mic dejun. Ouale sunt cele mai preferabile de vegetarieni deoarece
acestea se pot gasi cu usurinta in salate, supe, ou cu spanac. Este cea
mai rapida si ieftina metoda pentru vitamina B12.
Stridiile nu se servesc cu multe sosuri si condimente, iar cea mai simpla
varianta este sa fie mancate crude. 84 de grame de stridii contin 10,2
miligrame de fier si vitamina B12.
Drojdia nutritiva provine din trestia de zahar sau de sfecla, si este un
substitut al branzei ce poate fi folosit in multe mancaruri. Cu numai
jumătate de lingură de drojdie nutritiva se poate asigura necesarul
zilnic de vitamine din vitamina B12.

Crabul este aliat al creierului și al memoriei multumita continutului
ridicat de fosfac, acizi grasi omega-3 si in special al vitaminei B12. 84 de
grame de crab contine 9,8 micrograme de vitamina B12.
Somonul este bogat în complexul de vitamine B, alaturi de omega-3 ce
contine din belsug si aduce foarte multe beneficii precum reducerea
inflamatiilor din corp, previne ADHD la copii, sursa de proteine, sursa de
carotenoizi, sursa de seleniu. O jumătate de filet de somon are 9
micrograme de vitamina B12.
Curcanul este o sursa foarte buna de proteine veritabile si de calitate,
de seleniu, vitamina B6 si de aminoacizi. In egala masura contine si zinc
si vitamina B12. O singura portie de carne de curcan furnizeaza
organismului 65% din aportul zilnic recomandat de proteine.
Pastravul este unul dintre pestii cu o cantitate scazuta de mercur,
bogat in acizi grasi omega-3, vitamina D, acid folic si vitamina B12. La
fiecare 80 de grame de pastrav, obtinem 4.2 micrograme de vitamina
B12.
Hering contine grasimi nesaturate care sunt mai utile decat grasimile
animale saturate, iar carnea acestui peste este o importanta sursa de
vitamina B13. Contine proteine care sunt absorbite in organism in
proportie foarte mare, cu o aproximatie de 90%.

Valoarea zilnică recomandată a vitaminei B12 pentru adulți este de
2,4 micrograme.
Sursa: https://www.goodhousekeeping.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *