Medicament nou pentru tratarea migrenei, aprobat de Uniunea Europeană

Spread the love

Comitetul pentru medicamente de uz uman al Agenției Europene a Medicamentului a recomandat acordarea autorizaţiei de comercializare a medicamentul Emgality, utilizat în prevenirea migrenei.

Deși nu se cunosc cu exactitate cauzele care declanşează acestă afecţiune, se presupune că migrena este o tulburare neurovasculară, care acționează la nivel cerebral al vaselor de sânge din zona capului. Boala are o componentă genetică puternică, femeile fiind mai afectate decât bărbaţii.

Emgality este disponibil sub formă de soluție injectabilă şi va fi prescris doar pentru pacienții cu minimum 4 zile de migrenă / lună. Beneficiile medicamentului au fost analizate prin trei studii pivot, la care au participat 1780 pacienți cu migrenă episodică și 1117 pacienți cu migrenă cronică. După șase luni de tratament, pacienții cu migrenă episodică au înregistrat o reducere de 1,9 în medie a zilelor cu migrenă pe lună, comparativ cu gruul care a primit tratament placebo. La pacienții cu migrenă cronică, reducerea a fost de 2 zile.

Reacţiile adverse la acest medicament sunt durere și iritaţie la locul injectării, ameţeli și constipație.

Tratamentul cu Emgality constituie cea de-a doua terapie cu anticorpi monoclonali recomandatpentru prevenirea migrenei. În luna mai 2018, Comitetul pentru medicamente de uz uman a aprobat comercializarea unui alt medicament anti-migrenă, Aimovig.

După acordarea autorizaţiei, fiecare stat membru al UE va decide singur asupra prețului și a modului rambursare, după o analiză a necesităţii medicamentului în sistemul național de sănătate al țării respective.

 

sursa: https://www.ema.europa.eu/news/new-medicine-prevention-migraine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *