Beneficiile consumului de vinete

Spread the love
Sursă foto: https://foodfacts.mercola.com
Sursă foto: https://foodfacts.mercola.com

 

Chiar dacă vânăta a fost ocolită mult timp de oameni din cauza gustului ei amărui, unii considerând-o chiar otrăvitoare şi aducătoare de boli, cu timpul şi-a câştigat reputaţia de cea mai sănătoasă legumă din lume, mai ales când au fost descoperite tehnici de preparare, care i-au dat vinetei gustul aparte. Este bogată în fibre, are un conținut scăzut de calorii și oferă o gamă largă de substanțe nutritive.

Câteva dintre beneficiile consumului de vinete:

  • Menține sănătatea inimii – deoarece reprezintă o sursă excelentă de fibre, vitamina B6, vitamina C, potasiu și magneziu, consumul de vinete are un rol benefic asupra sănătății inimii, protejând-o de boli grave. De asemenea, vinetele conțin și  flavonoizi care reduc riscul de infarct.

 

  • Consumul de vinete scade colesterolul „rău” – vinetele au capacitatea de a scădea nivelul colesterolului, datorită unei substanțe din conținutului lor, și anume, acidul clorogenic. Acesta are o acțiune puternică împotriva radicalilor liberi, favorizând astfel scăderea colesterolului și oferind protecție împotriva virușilor și a bacteriilor.

 

  • Previne cancerul – s-a demonstrat că polifenolii au capacitatea de a preveni apariția cancerului, iar vinetele sunt foarte bogate în acești nutrienți. Acidul clorogenic și antocianinele care funcționează ca niște antioxidanți puternici protejează corpul de efectul radicalilor liberi, prevenind creșterea tumorilor și dezvoltarea celulelor canceroase.

 

  • Protejează creierul – consumul regulat de vinete aduce beneficii creierului, ajutând la îmbunătățirea funcțiilor cognitive. O substanță numită nasunina, care se regăsește în special în coaja vinetelor este un puternic antioxidant care protejează celulele creierului. Tot această substanță facilitează o bună circulație a sângelui la nivel cerebral.

 

Sursă: https://www.medicalnewstoday.com/articles/279359.php

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *