Care este efectul probioticelor asupra florei intestinale a copiilor prematuri?

Spread the love
Sursă foto: https://mom.me

Potrivit cercetătorilor, microflora intestinală are un efect considerabil asupra sănătății noastre. Colonizarea cu bacterii imediat după naștere ar putea avea o importanță deosebită pentru dezvoltarea florei intestinale, care ne însoțește de-a lungul întregii vieți. Poate administrarea de bacterii probiotice, cum ar fi Lactobacillus sau Bifidobacterium, în prima lună de viață să aibă un efect pozitiv asupra florei intestinale a nou-născuților? Aceasta este întrebarea cheie a unui nou studiu desfășurat în Germania, condus de dr. Stephan Gehring de la Universitatea din Mainz. Un răspuns pozitiv poate deschide calea pentru a permite copiilor prematuri un început mai bun al vieții sănătoase.
Microflora are o influență deosebit de mare asupra unei multitudini de funcții ale organelor. Vorbim, de exemplu, despre axa intestinului, care indică faptul că flora noastră intestinală are un efect asupra proceselor cerebro-fiziologice. De asemenea, a devenit evident că starea florei intestinale este legată de apariția diverselor boli. Dacă aceasta este destabilizată, se pot dezvolta afecțiuni gastrointestinale inflamatorii cronice.
Copiii prematuri, care în Germania reprezintă o proporție în creștere de 20-25% din totalul nou-născuților, sunt deosebit de sensibili la dezvoltarea florei intestinale. Cercetătorii consideră că influențele externe, cum ar fi procedurile chirurgicale sau antibioticele, au un efect deosebit de negativ asupra colonizării intestinale la sugari. Majoritatea copiilor prematuri primesc antibiotice fie imediat după naștere, fie mai târziu. S-a constatat că efectele adverse ale acestora distrug fundamental flora intestinală.

Sursă: https://www.news-medical.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *