A fost descoperită substanța care favorizează apariția depresiei

Spread the love
Sursă foto: https://elcosmonauta.es

Potrivit unor studii recente, s-a descoperit că depresia ar putea să fie corelată cu nivelurile de acetil-L-carnitină (ALCAR) din sânge, un aminoacid care apare în mod natural în corp. Statisticile au demonstrat că oamenii care suferă de tulburare depresivă majoră au un nivel mai scăzut decât cei sănătoși din punct de vedere mintal. De asemenea, studiul arată că deficiențele de ALCAR reflectă atât gravitatea depresiei, cât și vârsta la care s-a declanșat tulburarea. Pacienții cu cele mai scăzute niveluri de ALCAR au avut cele mai grave simptome.
Studiile anterioare au sugerat o conexiune între deficiența de ALCAR și depresia la rozătoare. După ce li s-a administrat un supliment de ALCAR, și-au revenit în câteva zile, în comparație cu cele 2-3 săptămâni care sunt de obicei necesare în cazul altor tratamente. Pentru a observa dacă oamenii deprimați au niveluri similare de ALCAR, cercetătorii au recrutat bărbați și femei cu vârste cuprinse între 20 și 70 de ani din New York City care au fost spitalizați pentru episoade depresive. Li s-au recoltat probe de sânge și le-a fost analizat istoricul medical; 28 dintre pacienți erau suferinzi de depresie moderată, 43 de depresie majoră. Rezultatele lor au fost comparate cu ale unor oameni sănătoși de același sex și de o vârstă similară.
S-a constatat că între oamenii sănătoși și cei deprimați, cea de-a doua categorie avea niveluri semnificativ mai mici de ALCAR. Acest lucru a fost valabil atât în cazul bărbaților, cât și al femeilor, iar cele mai scăzute niveluri au fost descoperite la participanții cu cele mai grave simptome. Expunerea în copilărie la violență sau un istoric de abuz, neglijență sau sărăcie au fost de asemenea corelate cu niveluri mai scăzute de ALCAR.
„Am identificat un nou marker biologic important al tulburării depresive majore. Legătura dintre deficiența de ALCAR și depresie poate să ne îmbunătățească nivelul de înțelegere a factorilor biologi care provoacă tulburarea, iar acest lucru ne-a ajutat să propunem căi noi de tratament”, a afirmat dr. Natalie Rasgon de la Universitatea Stanford.

Sursă: https://www.pnas.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *