Iată ce impact negativ poate avea social media asupra sănătății tale!

Spread the love
Sursă foto: https://www.adlibbing.org

De-a lungul timpului, cercetătorii au dezbătut potenţialul legăturii dintre utilizarea reţelelor sociale şi accentuarea stărilor de singurătate și anxietate ale utilizatorilor. Pentru că acest subiect a devenit din ce în ce mai controversat, un nou studiu vine cu informații și dovezi actuale.

Potrivit cercetărilor recente, niciun studiu de până acum nu a găsit o legătură cauzală între cele două. Psihologul Universităţii din Pennsyilvania, dr. Melissa Hunt susține că echipa ei a realizat primul studiu experimental al utilizării rețelelor sociale de tip Facebook, Instagram şi Snapchat și legătura dintre accentuarea stărilor de singurătate ale utilizatorilor. De asemenea, aceasta este de părere că studiile anterioare aveau fie scopuri limitate, fie utilizau „situaţii nerealiste” precum monitorizarea participanţilor pentru perioade scurte de timp în cadrul laboratorului. „Am încercat să realizăm un studiu mult mai cuprinzător, mai riguros şi mult mai valid”, susține dr. Hunt.

Echipa de cercetători s-a axat pe Facebook, Snapchat şi Instagram, deoarece sunt printre cele mai populare reţele sociale pentru tineri. În cadrul studiului au participant 143 de studenţi ai Universităţii din Pennsylvania. Fiecare a completat un chestionar privind starea de spirit la începutul studiului. De asemenea, au furnizat date pe perioada unei săptămâni privind comportamentul lor pe reţelele sociale.

În urma rezultatelor obținute, cercetătorii au observat că persoanele din grupul care a redus activitatea din cadrul rețelelor sociale a înregistrat scăderi semnificative ale simptomelor depresiei și singurătății.

Sursă: https://www.medicalnewstoday.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *