A fost inventat primul pancreas artificial din lume

Spread the love
Sursă foto: https://www.mdlinx.com
Sursă foto: https://www.mdlinx.com

 

În urma unor ample cercetări, a fost creat primul pancreas artificial din lume. Acesta a primit aprobarea Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente din America (FDA), în urma testelor realizate pe 123 de pacienți, pe o perioadă de 3 luni. Cercetătorii speră că în scurt timp, dispozitivul va fi disponibil pe piaţă, ușurându-le viața bolnavilor de diabet. Noul dispozitiv se numește „MiniMed 670G” şi a fost creat de compania Medtronic.

Pancreasul artificial îmbină utilitatea unui sistem de monitorizare continuă a glucozei cu funcţia unei pompe cu insulină. În funcţie de valorile înregistrate, dispozitivul  administrează pacientului cantitea exactă de insulină de care are nevoie, reducând riscurile unei administrări incorecte, care poate avea consecințe fatale.

MiniMed 670G este util şi pentru diabeticii care erau nevoiţi să se treazească des în timpul nopţii, pentru a-şi verifica glicemia. Purtând acest dispozitiv, bolnavii se vor odihni mai bine, iar glicemia lor va fi în limitele normale atunci cand se vor trezi.

Sursă: https://futurism.com/the-worlds-first-artificial-pancreas-will-be-hitting-the-market-in-2017/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *