A fost descoperit un nou organ în corpul uman!

Spread the love
Sursă foto: https://www.fashionlib.net
Sursă foto: https://www.fashionlib.net

 

În cadrul unui experiment, cercetătorii din cadrul Univeristății de Medicină din New York au descoperit un organ nou în organismul uman, care ar putea ajuta la o înțelegere mai bună a răspândirii cancerului. Au fost găsite compartimente umplute cu lichid, aflate în tot corpul, sub piele. Au fost denumite „interstitium”. Acestea sunt unite și se află în jurul tractului digestiv, plămânilor, mușchilor și a vaselor de sânge, creând o adevărată rețea, pusă în funcțiune de o „plasă” de proteine puternice și flexibile.

Surprinzător, medicii au crezut inițial că este vorba doar de un “perete” format din straturile dense de colagen. Sunt, însă, compartimente umplute cu lichid”, conform dr. Neil Theise, profesor de patologie la Universitatea de Medicină din New York. Totodată, acesta susține că organul nu a fost descoperit până acum, pentru că nu a fost vizibil la microscop.

Rolul cel mai important al interstitium-ului este faptul că protejează organele, în cazul unor probleme la nivelul țesutului.

Cu siguranță, această descoperire îi va ajuta pe medici să explice mai ușor de ce tumorile canceroase invadează stratul de noduli limfatici.

 

Sursă: https://www.livescience.com/62128-interstitium-organ.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *